Witamy w naszej Akademii Gastronomów doświadczonych i początkujących!

Akademia powstała w celu zapewnienia zyskownego biznesu gastronomicznego dla partnerów poprzez programy z praktyki gastronomicznej wg zasady 90% praktyki i 10% teorii. Nie oferujemy długich wystąpień „mądrych głów” albo kursów gotowania. Skupiamy się raczej na przekazaniu praktycznych rozwiązań właścicielom lokali gastronomicznych w zakresie:
- wstępnej analizy „czy mój lokal ma w ogóle szansę na zyskowną działalność?”,
- sposobu obliczania kosztów operacyjnych lokalu vs. obecny i prognozowany obrót,
- sposobu obliczania kosztów personalnych vs. obecny i prognozowany obrót lokalu,
- ustawiania grafiku pracy i kontroli czasu pracy,
- efektywnego ułożenia karty menu bez „pułkowników” (pozycji nierotujących),
- skutecznych narzędzi kontroli fiskalizacji transakcji sali i baru,
- szkoleń praktycznych kelnerów, barmanów, kucharzy i managerów,
- praktycznych rozwiązań w social media i promocji sprzedaży,
- zapewnienia zyskownego biznesu gastronomicznego albo naszego doradztwa z uzasadnieniem merytorycznym dla właściciela o zamknięciu biznesu, który nie rokuje zysków. 

Uczestnictwo w akademii w pierwszym etapie jest tylko dla Właściciela lokalu. Po naszej akceptacji uczestnictwa Właściciela w naszym programie praktyk gastronomicznych i hotelarskich to właściciel deleguje pracowników do programów z zakresu:
- praktyk zawodowych (kelner, barman, kucharz, manager, marketing, event specialist),
- praktyk marketingowych,
- certyfikacji zawodowych.

Zapraszamy do kontaktu!

Jacek Czauderna

Założyciel Akademii Praktyk Gastronomicznych i Hotelarskich