Jest praktykiem z 25-cio letnim stażem z doświadczeniem gastronomicznym w korporacjach Żywiec i Nestle a od ponad 10 lat w prywatnym biznesie (własne restauracje i dystrybucja dla gastronomii kawy, ekspresów oraz herbaty koncernu Jacobs Douwe Egberts).
Droga zawodowa Jacka prowadziła od przedstawiciela handlowego przez zasiadanie w zarządach korporacji aż do właściciela sieci restauracji.
Od 10 lat niezależny przedsiębiorca, trener i doradca biznesowy z branży gastronomicznej.
Prowadzi między innymi projekty uruchamiania nowych lokali, szkolenia z zakresu ”jak zarabiać na gastronomii” i jak „kontrolować sieciowy i indywidualny biznes gastronomiczny”, jak stosować systemowe rozwiązania w biznesie gastronomicznym, jak tworzyć i stosować procedury operacyjne.
Jest absolwentem Uniwersytetu Jagiellońskiego w Krakowie, MBA University of Bradford, London Management School. Podczas pracy w korporacjach a potem przy rozwijaniu własnych biznesów gastronomicznych zdobył doświadczenie związane z zarządzaniem personelem, optymalizacją zakupów i rozwojem zyskownej gastronomii.